Prostrani stan u Centru Zagreba sa zasebnim apartmanom za goste

Stari stan od 120 m2 novi vlasnici željeli su kompletno preurediti. Tlocrtni raspored ostao je isti uz manje intervencije, kao što je bilo rušenje zida između kuhinje i blagovaonice. Na taj način postigao se open space dnevnog dijela i bolja povezanost sa blagovaonicom.

Želja klijenta bila je funkcionalan, moderan i otvoren prostor, svjetlih nijansi s naglaskom sive u detaljima, s puno ugradbenih ormara za spremanje stvari, te kamin u dnevnom boravku.

Stan je tlocrtno podijeljen u tri zone.

Prva i glavna zona je ulazni prostor sa velikim dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom. Dnevnom sobom dominira električni kamin. On je postavljen odmah nasuprot ulaza u dnevnu sobu, a paralelno lijevo i desno postavljene su police, koje su jedine otvorene police u stanu. Tu su našle svoje mjesto omiljene knjige, slike i suveniri s putovanja. Rasvjeta igra važnu ulogu da bi se dobila još veća ugodnost prostora, pa je tu ugrađena indirektna i spot rasvjeta sa spuštenog dijela stropa.
Kuhinja je ravnih linija, visoki sjaj medijapan u kombinaciji s bukvom. Otok, kao najvažniji dio kuhinje, većih je dimenzija, a najviše pažnje posvetilo se njegovoj radnoj ploči. Ona je masivna, te se s jedne strane spušta do poda. Napravljena je od kvarca u imitaciji mramora.

Drugu zonu čini spavaći dio u kojem su dječja i roditeljska soba, kupaonica i praonica sa spremištem. Luksuzan izgled u kupaonici daju pločice iz kolekcije onix, boja breskve. Posebnost pločica je u bezbroj različitih tekstura na jednom formatu. Sanitarije su jednostavnog oblika s walk in tušem.

Treća zona je zapravo i posebnost ovog stana. Kroz sakrivena vrata dnevne sobe ulazi se u gostinjsku sobu, koja ima zasebnu kupaonicu i walk in ormar, kao mali apartman. Soba dizajnom podsjeća na hotelsku sobu, a sav namještaj rađen je po mjeri. Na zid iznad kreveta postavljena je tapeta cvjetnog motiva.

 

3dA instagram

O nama

3dA Dizajn bavi se dizajnirajem interijera. Iza nas su uspješni projekti uređenja privatnih stambenih prostora te poslovnih i ugostiteljskih objekata. Pri dizajniranju vodimo računa da prostor bude funkcionalan i estetski privlačan. Vodimo se pravilima struke, poštujemo želje i potrebe naših klijenata kako bi se oni u tom prostor osjećali ugodno. Pratimo svjetske trendove uređenja interijera i posjećujemo sajmove.

Iz našeg bloga

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali naše web stranice. Nastavkom korištenja stranica potvrđujete da se slažete s time.